Még szerencse, hogy jogállamban élünk... Mert, ha valaki hibázik, akkor annak következményei vannak... Legalábbis, ezt gondolhatjuk, de mégsincs így... Mielőtt elmesélném saját történetemet, két példa erre...

Az első legyen a BKV járműveinek használata... Ha én otthon hagyom a bérletem, lecsapnak az ellenőrök, akik - magas iskolai végzettségüknek köszönhetően - jogosan kérik tőlem az igazolványt... Ha nincs nálam, máris megbüntetnek... Kérdem én: azokat a szintén magasan iskolázott cigányokat, akik alapból nem vesznek sem jegyet, sem bérletet, tőlük miért nem kérik, illetve ha nincs náluk, miért nem büntetik meg őket??? Jogállamban élünk, vagy nem???

Másik példa: gyorsan hajtok valahol, mire a rend éber (?) őrei - akik beállítják az automata traffipax-berendezést, majd hunynak egyet a kocsiban 8 általánossal a zsebükben - lefényképeznek engem... Megkapom a csekket, amit határidőre befizethetek... Persze, azon lopott Audi-ban vagy BMW-ben furikázó bűnözők, akik leszedik a rendszámtáblát a kocsikról (vagy elsötétítik), és úgy mennek, nem kapnak büntetést... Mert ők is a társadalom becsületes állampolgárai... Elvégre, jogállamban élünk, vagy nem???

Szóval, gyorshajtáson kaptak, és csekket is mellékeltek a határozathoz... Nekem, persze, illene befizetnem a rajta szereplő összeget, különben jön a per, és szívni csakis én szívhatok az ügyben... A fent nevezett becsületes (?) cigányok és bűnözők pedig élik világukat... Kérdem én: érdemes manapság ebben a kib***szott országban becsületesnek lenni??? Ha az vagy, felkopik az állad, ha lopsz, csalsz, hazudsz, akkor meg azt mondják Rád, hogy élelmes... Szégyen, de nem idegeskedem, mert... Elvégre, jogállamban élünk, vagy nem???

Adalék 1.: a hajnali alvó rendőrök és képviselőik jelen pillanatban azért tüntetnek, hogy ne vegyék el tőlük az "előrehozott" nyugdíj lehetőségét... Én őket ugyanúgy az mindenkori öregségi nyugdíj-korhatárig dolgoztatnám, mint bárki mást... Ha alszanak a kocsiban egész reggel, olyan nagy idegi megterhelés nem éri ám őket... Ha veszekedés miatt betelefonálok az örsre, és azt mondják, hogy amíg nem folyik vér, nem jönnek ki, addig olyan nagy idegi megterhelés nem éri őket... Ha balesetet szenvedek, de nincs személyi sérülés, akkor órák múlva jönnek csak ki helyszínelni, mondván, nincsenek elegen... Ja, a póker party-t meg nem illik abbahagyni holmi baleset miatt... Ennyit az idegi megterhelésről... És amíg a szolgálati idejük alatt érettségiznek le, addig olyan nem idegi megterhelés szintén nem éri őket...

Adalék 2.: a 410/2007 (XII. 29.) Korm. rendelet 11. § (3) pontja szerint a bírságokból befolyt összeget "a rendőrség közlekedésrendészeti feladatainak ellátására, valamint a feladatok ellátásához szükséges eszközállomány fejlesztésére, továbbá a rendőrségnek a közigazgatási bírsággal sújtandó közlekedési szabályszegésekkel kapcsolatos eljárása során ténylegesen felmerült, igazolt költségeinek fedezésére fordítja." Előbbiekből következik, hogy újabb traffipax-okat állítanak forgalomba, illetve az alvásaik költségét hajtják be rajtunk... Gratulálok ehhez a remek pénzköltéshez!!!

Erős rendőrségünk van, amelynek tagjai szolgálnak és védenek (néha alszanak, ugyan, de közben is mennek ezek a feladatok)... Köszönjük!!! Ez így helyes... Elvégre jogállamban élünk, vagy nem???

Szerző: építészke  2011.06.09. 18:54 Szólj hozzá!

Címkék: bkv történet rendőrség bmw audi büntetés póker cigány képviselő nyugdíj csekk fénykép érettségi jogállam jármű bírság gyorshajtás bűnöző traffipax következmény

A bejegyzés trackback címe:

https://mystories.blog.hu/api/trackback/id/tr912970033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása