Felminősítették a kocsit - ezzel a mondattal kezdte a szerelőm a jó hírek sorolását... Nincs más dolgom, mint elmenni egy okmányirodába, és ráragasztatni az új pecsétet a rendszám-táblára...

Mert az nem úgy megy ám, hogy a vizsgahelyen megteszik ezt az ember helyett... Dehogyis!!! Sorban állás, sorszám tépés, időzés, hajtépés, majd ragasztás... Ez a helyes sorrend!!! Vagy mégsem??? Időpont-egyeztetés gyanánt pénteken bátorkodtam felhívni a X. kerületi Önkormányzat Okmányirodáját... - Erre nincs szükség, mert kerületi lakos vagyok - mondta a hölgy, majd hozzátette: - Ügyfélfogadási időben jelenjek meg a szükséges papírokkal (hogy mik ezek, arra csak sejtelmeim voltak) és a rendszám-táblával (jut eszembe, le kell szerelni!!!)... Azt elfelejtette közölni a irodista, hogy aznap csupán 11.30-ig van félfogadási idő az internetes 13.00 helyett... Én 11.26-kor becaplatok, majd közlik velem, hogy jöjjek vissza hétfőn... Azért adnak egy csekket, mert 585 forintot mégiscsak be kellene fizetni... Hogy mire, azt senki se kérdezze, mert fogalmam sincs!!!

Megjegyzem, a felminősítés 2 000 forintomba került, ahogy annak a több tízezer autósnak is, akik - hasonlóan hozzám - ebbe a malomba léptek... Azt nem értem, hogy minek kell ez a hercehurca, és azt sem értem, hogy a minisztériumban dolgozó (?), idióta, semmittevő barmokat, akik ezeket a szabályokat megalkotják, miért nem kötik egy friss műszakis autó mögé, és miért nem húzzák őket végig a Hősök terén???

Nos, hétfő délután újra okmányiroda, és malmozás (nem a belépés miatt)... Az, hogy a 21. században egy csekket kézzel írnak meg az ügyintézők, én pedig töltsem ki a kötelest részt, már-már alantas dolognak tartom (megjegyzem, mivel minden adatot tudnak rólam az önkormányzatnál, miért is nem lehet nyomtatott csekket kiállítani a helyszínen??? Tudom, tudom, informatikai fejlesztés, több tízmillió forintos költség - egyszerűbb ellopni azt a pénzt, minthogy az emberek életét megkönnyítenék vele...) Cca. 30 perces várakozás után szólított a hölgy, aki azt mondta, hogy menjek át a másik épületrészbe, mert ott van a pénztár... Miután befizettem a csekket, trappoljak vissza ügyem intézésének további folytatása okán... Hidegbe ki, pénztárhoz be, pénz elő, csekk befizetve, pénz el (bár, már nem volt mit eltenni!!!), hidegbe vissza, hölgy elé újra leülni... Ekkor egy végeláthatatlan papír-felhalmozás kezdődött kétszeri aláírással és a régi forgalmi engedély használhatatlanná tételével... Megjegyzem, az ügyintéző is elmesélte, hogy amióta számítógépes rendszer van, azóta háromszor annyi papírt kell kitölteni... Ja, és a "nincs hálózat, nem tudunk ügyet intézni, jöjjön vissza később!" mondatra már nem is szeretnék utalni... Miután a "lepapírozáson" kb. 15 perc alatt túl voltunk, jöhetett a ragasztás... Előtte, persze, iktatás, felmelegítés, ráhelyezés, védőfólia lerántása... És hipp-hopp!!! Máris a kezembe került az új forgalmi engedélyem és a rendszámom, ami semmiben sem különbözik a régitől, csupán valamilyen környezetvédelmi besorolás más rajta... A rendszámon pedig még egy plecsni virít!!!

Hát, igen!!! Emiatt, a besorolás miatt kellett nekem kétszer időt szentelnem az életemből a kerületi önkormányzat részére... Természetesen, nekem nem a dolgukat végző ügyintézőkkel van bajom, mert ők nagyon kedvesek voltak mindkét esetben... Azokkal a f***szkalapokkal azonban, akik ezt a módosítást kitalálták, és nem kevés többlet-bevételhez juttatták "állam bácsit", leülnék egy sötét szobában... De csak nálam lenne kényszerítő eszköz... Mondjuk, egy régi forgalmi engedély, amellyel egy nem várt pillanatban sarokba szorítanám az öltönyös barmokat...

(Lábjegyzet: szép dolog az adminisztráció, a forgalmi engedély átlyukasztása, a papíron vezetett matricák kiadásának rendje, de gondoljunk csak bele abba, hogy naponta hány autót lopnak el, és naponta hány hamis forgalmi engedélyt állítanak ki!!! Sorban állás nélkül, sorszám tépés nélkül, adminisztráció nélkül!!! Akkor mire is ez a fene nagy precizitás???)

Szerző: építészke  2011.12.19. 19:03 Szólj hozzá!

Címkék: kocsi forgalom rendszám autó önkormányzat vizsga lopás csekk okmányiroda mondat matrica adminisztráció hamisítás ügyintéző módosítás pénztár minisztérium engedély hősök tere ragasztás

A bejegyzés trackback címe:

https://mystories.blog.hu/api/trackback/id/tr273476009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása